Pages

 

Sunday, July 4, 2010

Bibir kemaluan bayi seolah-olah bercantum

0 comments
SAYA baru saja melahirkan bayi perempuan sebulan lalu. Masalahnya, saya mendapati bibir kemaluan bayi saya melekat seolah-oleh bercantum.

Sewaktu baru dilahirkan dulu, ia kelihatan normal dan terbuka. Bagaimanapun, dia masih kencing dan kelihatan basah berwarna kuning seperti biasa pada lampinnya. Adakah bayi saya normal?

MINA,
Kuala Lumpur
.


ANDA boleh membawa bayi anda untuk pemeriksaan pakar sakit puan. Usah bimbang, selepas kelahiran doktor sudah melakukan pemeriksaan fizikal menyeluruh untuk memastikan bayi itu perempuan.

Anda juga ada menyatakan bibir terbabit tidak bercantum sebelum ini.


Keadaan ini jarang berlaku akibat kekurangan hormon dan tidak perlu risau. Rawatan juga mudah iaitu secara menyapu krim mengandungi bahan hormon estrogen dan bibir kemaluan bayi anda akan terbuka semula dalam masa beberapa minggu saja.


sumber :MO
Doktor Adilah Ahmat
Pakar Perunding Perbidanan & Sakit Puan dan Rawatan Kesuburan/IVF, Hospital Pantai Bangsar dan Hospital Pusrawi Jalan Tun Razak Kuala Lumpur

0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih Kerana Memberi Komen. Saya amat menghargainya.

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Please note, Some writing and writer in this blog is the result of individual thought.The writers are free to write and give an opinion on an issue raised in accordance with the title of this blog (Seng Wani) which means "The Brave".Thank You and Best Regards