Pages

 

Sunday, July 4, 2010

Amalan usia remaja

0 comments
SAYA berusia 25 tahun dan akan berkahwin tidak lama lagi. Di awal usia remaja, saya kerap melakukan onani tetapi dalam tempoh dua hingga tiga tahun ini saya kurang melakukan perbuatan itu.

Masalah yang saya alami sekarang adalah apabila saya klimaks sewaktu melakukan onani didapati air mani yang keluar itu tidak memancut tetapi hanya meleleh, sedikit dan sangat pekat.

Adakah masalah ini akan menjejaskan peluang saya untuk mendapat zuriat apabila berkahwin nanti? Bagaimanakah caranya untuk selesaikan masalah ini?

BAKAL SUAMI
Kajang, Selangor


Sebilangan besar remaja lelaki dan perempuan pernah melakukan onani dan perkara ini menghantui mereka apabila sedar perbuatan itu mungkin boleh menjejaskan kesihatan apabila berkahwin. Nampaknya anda juga mengalami perkara sama.

Maklumat daripada beberapa laman seksual tidak menyatakan onani itu tidak baik, tetapi ada laman spiritual tidak menggalakkan amalan itu dan Islam mengutuk amalan itu.

Kajian mengenai seksual yang dilakukan beberapa pihak di luar negara melaporkan pengamal onani berkemungkinan mengalami masalah ketagihan, terikat dengan amalan itu dan tidak dapat melepaskan diri walaupun sudah berkahwin.

Ada juga laporan menyatakan sebilangan lelaki dan perempuan yang mengamalkan onani tidak dapat kebahagiaan seksual dengan pasangan kerana tidak mudah mencapai klimaks dengan pasangan.

Jika tidak klimaks lelaki tentu sukar menghamilkan pasangan kerana tanpa klimaks, tiada ejakulasi. Mungkin ini saja yang boleh dikaitkan dengan masalah kesuburan pasangan, yang mana si suami tidak dapat ejakulasi melalui hubungan seksual dengan isteri kerana keghairahan tidak mencukupi dengan cara itu, tetapi mencukupi dengan cara onani.

Saya pernah mengendalikan beberapa kes sebegini, yang mana si suami tidak dapat ejakulasi melalui persetubuhan dengan isteri dan kesudahannya dia hanya dapat menghamilkan pasangan apabila air mani yang dikeluarkan melalui onani dikumpul dan disuntik ke dalam rahim pasangannya ketika isteri subur!

Sebilangan besar kes yang saya kendalikan berkaitan cepat klimaks mengakui mereka kerap melakukan onani. Termasuk juga kes mereka yang mengalami masalah mati pucuk, lebih 80 peratus memang kaki onani. Kata orang, bagaimana pokok boleh bergoyang jika tiada angin.

Sama juga dengan masalah seksual seperti cepat klimaks, mati pucuk, tidak mudah ejakulasi dengan pasangan yang dialami lelaki, tidak akan berlaku jika tidak mengamalkan onani. Mungkin perkara yang anda perlu lakukan ialah cuba hentikan amalan onani.

Elakkan aktiviti yang boleh mendorong anda melakukan amalan itu seperti berkhayal seorang diri, menonton video lucah atau melayari laman web lucah.
Amalkan gaya hidup sihat dengan makan makanan seimbang, melakukan senaman berkala, berhenti merokok dan henti minuman keras dan lakukan aktiviti sosial secara berkumpulan dengan interaksi minda.

Dengan cara sedemikian kesihatan seksual dan reproduktif anda akan membina dan masa depan anda untuk mempunyai keluarga dan rumah tangga yang sihat akan tercapai.

Sumber :MO
Bersama Dr Ismail Thamby

0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih Kerana Memberi Komen. Saya amat menghargainya.

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Please note, Some writing and writer in this blog is the result of individual thought.The writers are free to write and give an opinion on an issue raised in accordance with the title of this blog (Seng Wani) which means "The Brave".Thank You and Best Regards